Om Det blå hotel

“Det blå hotel” er blevet til efter idé af Michael Vesterskov,som udover at have skrevet musikken nu også for første gang har kastet sig over at skrive prosa-tekser og digte,som danner grundlaget for forestillingen. Poetiske tekster,som skildrer den moderne skrøbelighed med stor ømhed og kantethed,tilsat Michael Vesterskovs helt specielle finurlige,underfundige humor.

“Det blå Hotel” er en poetisk fortælling i ord og billeder om menneskers fortrængninger, ensomhed, smerte, sorg og den store længsel.Og om drømme.Om de gode og de onde drømme.Om kedsomhed,stivhed og stagnation.Om at finde glæde og drivkraft. Hvornår tør vi gøre op med os selv og alle de ydre påvirkninger? Hvornår tør jeg styre mit eget liv?Personerne på hotellet er kommet for at opdage, og genopdage sig selv, måske den sidste chance, de får i dette liv.

Ofte er der ikke noget drama tilstede-kun små ryk af følelser,strejf af sorg og glæde,som tilværelsen er så fuld af,men som oftest glemmes hurtigt igen.På “Det blå hotel” bliver de levet og holdt fast en stund.

“Det blå hotel”er produceret og udviklet i samarbejde med Det danske Musicalakademi og Musikteater”rugekassen”Uterus.

Søren Møller,Rektor og Centerleder udtaler:

 

“Da vi I sin tid valgte at kaste kræfter og økonomi i at hjælpe til med udviklingen af Det Blå Hotel, var det først og fremmest Michael Vesterskovs fremragende sange der inspirerede. Her åbenbaredes et dejligt skævt univers i en samtidig ekstremt melodiøs ramme. Samtidig gav det mulighed for at udvikle på et koncept som kunne minde om en teaterkoncert, men som vil meget mere end det. Med poetiske skæbnefortællinger befinder Det Blå Hotel sig som forestilling både på kanten af tilværelsen og midt i livet. Tillykke til os alle sammen med en forestilling som både kan være svær at forstå og samtidig lige til at gå til!”

Det Danske Musicalakademi &
Musicalrugekassen UTERUS
Kongensgade 107, DK-7000 Fredericia
www.musicalakademiet.dk
www.uterus.dk

Forestillingen havde premiere 2.maj 2009 og var Marianne Mortensens debut som instruktør. På scenen stod Michael Vesterskov selv med sit orkester bestående af nogle af landets dygtigste musikere side om side med  fem skuespillere, sangere og dansere.

 

Medvirkende ved uropførelsen på “Jomfru Ane teatret” i Ålborg:

Morten Thunbo
Dorte Petersen
Nanna Buhl Andresen
Malene Melsen
Björn Hantoft

Band:
Simon Toldam Rosengren
Qarin Wikstrøm
Anders Banke
Michael Vesterskov

Statister:Yrsa Rold Sørensen og Ove Duch Holm.

Instruktør: Marianne Mortensen
Scenograf: Karin Seisbøll

Dramaturgisk bistand:Anne Marie Varberg

Koreografi:Dorte Petersen