Anmeldelser

Anmeldelse Jens Henneberg, Nordjyske 4. maj 2009

“Her er dybt poetiske sange, særdeles underholdende tekster, en række eksistentielle problemstillinger og endeligt nogle samfundskritiske viser.
En forestilling med store poetiske øjeblikke – også en forestilling der maner til eftertænksomhed.
Jomfru Ane Teatrets lille interimistiske scene er jo velegnet netop til dette formål. Afviklingen er afslappet og uhøjtidelig. Du vil føle det
straks, når du træder ind i teatret, hvis dunkle, klaustrofobiske foyer med rødder i loftet leder tanken hen på de jungske arketyper og hans kollektive underbevidsthed. Herfra bevæger man sig opad – ikke blot én etage, men to, og så er man i bevidshtedens klare lys”

Anmeldelse Information

Af Anna Middelbo Christensen

“Er vi Lykkelige? Spørger klovnen.
Inde på Det Blå Hotel i Aalborg sukker vi ja.

Bare disse øjeblikke. For skuespilleren Marianne Mortensen er sprunget ud som overbevisende instruktør.

Alt er blåt på Jomfru Ane teateret.

Sådan lurvetblåt og illusionsblåt, indhyldet i cirkusdrømmens slidte flirt, Himlen er gammelblå, og lykken er til at skære sig på, og her rimer ”kvinde” på ”minde”.

For Det Blå Hotel er blevet en vedkommende teaterkoncert.

Allerede ude i den blå-blå foyer står Bjørn Hantofts lille, adrætte klovn klar med sine opmuntrende, og brungnistrede øjne. Og Marlene Melsens slanke værtinde giver dig omhyggeligt nøglen til dit værelse:Værsgo.

Det er en kløgtig og underfundig hotelforestilling om den korte tid, vi er på besøg i livet.

Når den sødmefyldte danser Dorte Petersen sparker benene op mod tørresnoren og samler tøj ind, gør hun det med den daglige tyngde og det nænsomme tempo, der netop skal til, så bunkerne ikke braser. Når den hvirvlende skuespiller Nanna Buhl Andreasen dukker op i sin zebrastribende outfit, så er det netop med den forjagtethed, der afspejler hendes klemte dagligdag i rebstigen. Og når durkdrevne Morten Thunbo sidder som klam ugidelig macho, og han efterhånden vokser sammen med sin lænestol, så er det med den rigtige groteske undren. For i al sin MacMagelighed nåede han slet ikke at registere, hvad der skete, mens han bulnede ud, og livet forsvandt ud til siderne…

Blånelse

Spillernes ansigter er pudret hvide, sådan gråhvide med en snert af dødsmærket blånelse – og de tager os tilskuere med helt ud på vippen.

Denne risikable hotelperformance er skuespilleren Marianne Mortensens overbevisende debut som instruktør.

Hendes stor erfaring med musical slår igennem, ikke mindst med en fin og brutal snert af Brecht. Her er ingen talen – ned eller leflen for happy ends. Her er tværtimod barske  essenser i afmålte portioner. Samtidigt har forestillingen en charmerende karakter af betroelse: >>Det, jeg siger nu, må I love ikke kommer videre << ….

Musikeren Michael Vesterskov har skrevet musikken med de mange gode melodier, hvor guitaren små – kysser med både mundharmonika og cirkustuba. Sangene er delvist fra Vesterskovs cd Længslernes Alle og her er besnærende toner fra følelser, der ikke lader sig kue.

Teksternee boltrer sig i hele livsregistret – lige så uortodoks som scenografiens balkondøre der i Karin Seisbølls gøglerglade scenografi er blevet vidunderligt vinde og skæve for at favne Marianne Mortensens hilsen til os alle sammen. Så jo:`Kvinde`rimer også på at `vinde`.”

Anne Middelboe Christensen anbefalede i maj i P2´s kulturnyt “Det blå hotel”,som en af ugens bedste forestillinger:

http://netradio.dr.dk

 

Af Mogens Thykjær , Skelhuse 2, Mou, 9280 Storvorde

Jomfru Ane Teatrets direktør Michael Mansdotter har gjort det igen.

I samarbejde med instruktør Marianne Mortensen og komponist/sangskribent Michael Vesterskov har et godt team formået både musikalsk udført af Det Danske Musicalakademi og ikke mindst af fem fantastiske skuespilleres sangprætationer.

Godt halvanden times uafbrudt indre velvære af godt skuespil og musikalsk underholdning gennemsyrer denne forestilling, som bringer ens indre i balance og godt humør.

Vi fik alle hver især en nøgle til Det Blå Hotel, hvor der var plads til alles forskellighed af glæder og sorger serveret i et forrygende tempo. På gensyn og tak til “Hotelejer” Michael Mansdotter. Nordjyske sktiftidende 5.maj.2009.1.sek.s.9